Leírás
A Goji bogyó – a modern harcos (Lycii fructus)
- Egy futó cserje hosszú, hajlékony vesszőkkel és apró, szürkés-zöld levelekkel
- Fantasztikus királylila virágzása van a vesszők teljes hosszában
- Ezek a virágok helyet adnak egy sor lédús, fényes gyümölcsnek, amelyek apró pirospaprikára emlékeztetnek
- Az áfonyához vagy a meggyhez hasonló ízű goji bogyók érlelődésük során édesebbé válnak
- Annak ellenére, hogy egzotikusnak számít, a goji növények nagyon könnyen termeszthetők, szívósak és az első nagy fagyon túl is tovább teremnek.
- Szupergyümölcsnek minősül, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik
Paraméterek
| Szállítva | 3 literes edény |
| Magasság Érkezéskor | 100/150 cm |
| Végleges Magasság | 1,2-1,5 m |
| Végső Terjedés | 1-1,5 m |
| Az Első Vágás Ideje | 2 év |
| Fagytűrése | Nem igényel fagy elleni védelmet |
| Öntermékeny | igen |
| Elhelyezés | Teljes Nap |
| Gondozás | Kora Tavasszal Enyhén Metszsük, Távolítsuk El Az Elhalt Hajtásokat |
Miért SUPERFOOD?
A goji bogyót, a piros színű, nyers termést elrágcsálva, a szárított bogyókat vagy vízbe áztatva teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is különböző kásákkal fogyasztják. Fogyasztásának tulajdonítják a hosszan tartó fiatalos közérzetet, szépséget, erőt, kitartást. A világ több részén afrodiziákumként ismerik. A nagy mennyiségű C-vitaminon kívül 18-féle aminosavat és 21-féle ásványi anyagot is tartalmaz.
Az aszalvány főbb beltartalmi értékeinek összehasonlítása a kajszibarackkal:
| Goji bogyó aszalva | Kajszibarack aszalva | |
| 100 g-ban mért érték | ||
| Energia (kcal) | 370 | 226 |
|
Fehérje (g) |
11,7 |
2,5 |
|
Cukrok (g) |
67,7 |
46,3 |
|
Zsírok (g) |
8,2 |
0,28 |
|
Rostok (g) |
10 |
13 |
|
C-vitamin (mg) |
29 |
3,8 |
|
Kalcium (mg) |
112 |
55 |
|
Kálium (mg) |
1132 |
1520 |
|
Béta-karotin (mikrogramm) |
7400 |
2280 |
Forrás: Wikipédia