Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pawpaw Receptkönyv

1. Trópusi Mancsos Pite

Krémes mancsos puding kókuszdióval és lime-mal fűszerezve.

Mancs pite kókuszhéjjal az asztalon

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/4 csésze kukoricakeményítő
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 csésze tej
  • 3 tojássárgája, felvert
  • 1/4 csésze kókuszreszelék
  • 1 evőkanál lime-lé

Elkészítés:

  1. Keverje össze a cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy közepes lábasban.
  2. Adja hozzá a tejet és a tojássárgáját, majd közepes lángon főzze, folyamatos kevergetés mellett, amíg a keverék besűrűsödik.
  3. Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a mancsos pürét és a lime-levet.
  4. Öntse a keveréket egy előkészített pitetálba, majd szórja meg a tetejét kókuszreszelékkel.
  5. Hűtse le legalább 2 órán át, majd szeletelve tálalja.

2. Mancsos Süti Krémsajt Cukormázzal

Lágy mancsos süti, krémes krémsajt cukormázzal a tetején.

Egy tál mancsos krémsajtos cukormáz mellett egy mixerlapát és mancsos süti.

Hozzávalók:

  • 1 csésze vaj, lágyítva
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze mancsos püré
  • 2 tojás
  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só

Krémsajt Cukormáz:

  • 1 csésze krémsajt, lágyítva
  • 1/2 csésze vaj, lágyítva
  • 2 csésze porcukor
  • 1/4 csésze mancsos püré

Elkészítés:

  1. Előmelegítse a sütőt 180°C-ra. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Keverje össze a vajat és a cukrot, amíg krémes lesz. Adja hozzá a mancsos pürét és a tojásokat, majd keverje jól össze.
  3. Keverje hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
  4. Kanalazzon a tésztából kis adagokat a tepsire, majd süsse 10-12 percig.
  5. A krémsajt cukormáz elkészítéséhez keverje össze a krémsajtot és a vajat, majd adja hozzá a porcukrot és a mancsos pürét.
  6. Hűtse le a sütiket, majd kenje meg őket a krémsajt cukormázzal.

3. Pawpaw Creme Brulee

Krémes, karamellizált mancsos desszert.

Pawpaw creme brulee ramekinben az asztalon. Ellen Zachos, a Backyard Forager receptje.

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré
  • 2 csésze tejszín
  • 1/2 csésze cukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 csésze barna cukor a karamellizáláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítse fel a tejszínt és a mancsos pürét egy lábasban, de ne forralja fel.
  2. Keverje össze a tojássárgákat és a cukrot, majd lassan adja hozzá a forró tejszínt, folyamatos kevergetés mellett.
  3. Adja hozzá a vanília kivonatot, majd öntse a keveréket ramekinekbe.
  4. Helyezze a ramekineket egy tepsibe, majd öntsön forró vizet a tepsibe, hogy a ramekinek feléig érjen.
  5. Süsse 150°C-on 45-50 percig, majd hűtse le.
  6. Szórja meg a tetejüket barna cukorral, majd karamellizálja egy konyhai fáklyával.

4. Mancsos Sajttorta Fekete Dióhéjjal

Gazdag sajttorta mancsos ízzel és ropogós fekete dióhéj kérgével.

Hozzávalók:

  • 2 csésze mancsos püré
  • 1 csésze krémsajt
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 csésze fekete dióhéj, aprítva
  • 1 csésze graham kekszmorzsa

Elkészítés:

  1. Előmelegítse a sütőt 160°C-ra. Keverje össze a graham kekszmorzsát és a fekete dióhéjat, majd nyomkodja a keveréket egy sajttortaforma aljába.
  2. Keverje össze a krémsajtot és a cukrot, majd adja hozzá a mancsos pürét, tojásokat és vanília kivonatot.
  3. Öntse a keveréket a formába, majd süsse 50-60 percig.
  4. Hűtse le, majd szeletelve tálalja.

5. Mancs Puding

Krémes, lágy puding mancsos ízzel.

Pawpaw puding ramekinben tejszínhabbal. Forager Chef receptje.

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré
  • 2 csésze tej
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/4 csésze kukoricakeményítő
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

  1. Keverje össze a cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy közepes lábasban.
  2. Adja hozzá a tejet és a tojássárgáját, majd közepes lángon főzze, folyamatos kevergetés mellett, amíg a keverék besűrűsödik.
  3. Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a mancsos pürét.
  4. Öntse a pudingot ramekinekbe, majd hűtse le legalább 2 órán át.

6. Mancs Fagylalt

Krémes, hűsítő mancsos fagylalt.

Hozzávalók:

  • 2 csésze mancsos püré
  • 2 csésze tejszín
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Keverje össze a tejszínt, tejet és cukrot egy tálban.
  2. Adja hozzá a mancsos pürét és vanília kivonatot, majd jól keverje össze.
  3. Öntse a keveréket egy fagylaltkészítőbe, majd kövesse a gép utasításait.

7. Párolt Csirkemell Mancsos Krémszósszal

Szaftos csirkemell mancsos ízű krémmártással.

Csirke serpenyőben mancs-mancs tejszínes szósszal - Native Flavor receptje

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 1/2 csésze mancsos püré
  • 1/2 csésze tejszín
  • 1/4 csésze fehérbor
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd süsse meg a csirkemelleket mindkét oldalán aranybarnára.
  2. Vegye ki a csirkemelleket, majd öntse a serpenyőbe a fehérbort, és főzze, amíg a folyadék felére csökken.
  3. Adja hozzá a mancsos pürét és tejszínt, majd főzze, amíg a szósz besűrűsödik.
  4. Tegye vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és főzze még pár percig.
  5. Tálalja melegen, zöldségekkel vagy rizskörettel.

8. Mancsos Smoothie

Frissítő, egészséges smoothie mancsos gyümölccsel.
 

Hozzávalók:

  • 1 csésze mancsos püré
  • 1 banán
  • 1 csésze narancslé
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • Jégkockák

Elkészítés:

  1. Tegye az összes hozzávalót egy turmixgépbe.
  2. Turmixolja simára.
  3. Öntse poharakba, és azonnal tálalja.

9. Pawpaw és Fekete Dió Kenyér

Nedves és ízletes kenyér mancsos és fekete dió ízzel.

Pawpaw fűszertorta szeletek tányéron, a Coconut Lime blogról

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 1 csésze mancsos püré
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze olaj
  • 2 tojás
  • 1/2 csésze fekete dió, aprítva

Elkészítés:

  1. Előmelegítse a sütőt 175°C-ra. Vajazzon ki egy kenyérsütő formát.
  2. Keverje össze a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat és szerecsendiót egy tálban.
  3. Egy másik tálban keverje össze a mancsos pürét, cukrot, barna cukrot, olajat és tojásokat.
  4. Adja hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd keverje jól össze.
  5. Adja hozzá az aprított fekete diót, majd öntse a tésztát a formába.
  6. Süsse 60-70 percig, majd hűtse le.

10. Mancsos Jégkrém

Frissítő és krémes mancsos jégkrém házilag.
Mancs fagylalt egy tálban kék alapon. A Hunter Gather Cook receptje.

Hozzávalók:

  • 2 csésze mancsos püré
  • 1 csésze tejszín
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Keverje össze a mancsos pürét, tejszínt, tejet, cukrot és vanília kivonatot egy tálban.
  2. Öntse a keveréket jégkrémformákba.
  3. Fagyassza le legalább 4 órán át, majd élvezze a házi készítésű jégkrémet.