1. Trópusi Mancsos Pite
Krémes mancsos puding kókuszdióval és lime-mal fűszerezve.
Hozzávalók:
- 1 csésze mancsos püré
- 1/2 csésze cukor
- 1/4 csésze kukoricakeményítő
- 1/4 teáskanál só
- 2 csésze tej
- 3 tojássárgája, felvert
- 1/4 csésze kókuszreszelék
- 1 evőkanál lime-lé
Elkészítés:
- Keverje össze a cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy közepes lábasban.
- Adja hozzá a tejet és a tojássárgáját, majd közepes lángon főzze, folyamatos kevergetés mellett, amíg a keverék besűrűsödik.
- Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a mancsos pürét és a lime-levet.
- Öntse a keveréket egy előkészített pitetálba, majd szórja meg a tetejét kókuszreszelékkel.
- Hűtse le legalább 2 órán át, majd szeletelve tálalja.
2. Mancsos Süti Krémsajt Cukormázzal
Lágy mancsos süti, krémes krémsajt cukormázzal a tetején.
Hozzávalók:
- 1 csésze vaj, lágyítva
- 1 csésze cukor
- 1 csésze mancsos püré
- 2 tojás
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
Krémsajt Cukormáz:
- 1 csésze krémsajt, lágyítva
- 1/2 csésze vaj, lágyítva
- 2 csésze porcukor
- 1/4 csésze mancsos püré
Elkészítés:
- Előmelegítse a sütőt 180°C-ra. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
- Keverje össze a vajat és a cukrot, amíg krémes lesz. Adja hozzá a mancsos pürét és a tojásokat, majd keverje jól össze.
- Keverje hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
- Kanalazzon a tésztából kis adagokat a tepsire, majd süsse 10-12 percig.
- A krémsajt cukormáz elkészítéséhez keverje össze a krémsajtot és a vajat, majd adja hozzá a porcukrot és a mancsos pürét.
- Hűtse le a sütiket, majd kenje meg őket a krémsajt cukormázzal.
3. Pawpaw Creme Brulee
Krémes, karamellizált mancsos desszert.
Hozzávalók:
- 1 csésze mancsos püré
- 2 csésze tejszín
- 1/2 csésze cukor
- 6 tojássárgája
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 csésze barna cukor a karamellizáláshoz
Elkészítés:
- Melegítse fel a tejszínt és a mancsos pürét egy lábasban, de ne forralja fel.
- Keverje össze a tojássárgákat és a cukrot, majd lassan adja hozzá a forró tejszínt, folyamatos kevergetés mellett.
- Adja hozzá a vanília kivonatot, majd öntse a keveréket ramekinekbe.
- Helyezze a ramekineket egy tepsibe, majd öntsön forró vizet a tepsibe, hogy a ramekinek feléig érjen.
- Süsse 150°C-on 45-50 percig, majd hűtse le.
- Szórja meg a tetejüket barna cukorral, majd karamellizálja egy konyhai fáklyával.
4. Mancsos Sajttorta Fekete Dióhéjjal
Gazdag sajttorta mancsos ízzel és ropogós fekete dióhéj kérgével.
Hozzávalók:
- 2 csésze mancsos püré
- 1 csésze krémsajt
- 1/2 csésze cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 csésze fekete dióhéj, aprítva
- 1 csésze graham kekszmorzsa
Elkészítés:
- Előmelegítse a sütőt 160°C-ra. Keverje össze a graham kekszmorzsát és a fekete dióhéjat, majd nyomkodja a keveréket egy sajttortaforma aljába.
- Keverje össze a krémsajtot és a cukrot, majd adja hozzá a mancsos pürét, tojásokat és vanília kivonatot.
- Öntse a keveréket a formába, majd süsse 50-60 percig.
- Hűtse le, majd szeletelve tálalja.
5. Mancs Puding
Krémes, lágy puding mancsos ízzel.
Hozzávalók:
- 1 csésze mancsos püré
- 2 csésze tej
- 1/2 csésze cukor
- 1/4 csésze kukoricakeményítő
- 1/4 teáskanál só
- 2 tojássárgája
Elkészítés:
- Keverje össze a cukrot, kukoricakeményítőt és sót egy közepes lábasban.
- Adja hozzá a tejet és a tojássárgáját, majd közepes lángon főzze, folyamatos kevergetés mellett, amíg a keverék besűrűsödik.
- Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a mancsos pürét.
- Öntse a pudingot ramekinekbe, majd hűtse le legalább 2 órán át.
6. Mancs Fagylalt
Krémes, hűsítő mancsos fagylalt.
Hozzávalók:
- 2 csésze mancsos püré
- 2 csésze tejszín
- 1 csésze tej
- 1/2 csésze cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- Keverje össze a tejszínt, tejet és cukrot egy tálban.
- Adja hozzá a mancsos pürét és vanília kivonatot, majd jól keverje össze.
- Öntse a keveréket egy fagylaltkészítőbe, majd kövesse a gép utasításait.
7. Párolt Csirkemell Mancsos Krémszósszal
Szaftos csirkemell mancsos ízű krémmártással.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 1/2 csésze mancsos püré
- 1/2 csésze tejszín
- 1/4 csésze fehérbor
- Só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd süsse meg a csirkemelleket mindkét oldalán aranybarnára.
- Vegye ki a csirkemelleket, majd öntse a serpenyőbe a fehérbort, és főzze, amíg a folyadék felére csökken.
- Adja hozzá a mancsos pürét és tejszínt, majd főzze, amíg a szósz besűrűsödik.
- Tegye vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és főzze még pár percig.
- Tálalja melegen, zöldségekkel vagy rizskörettel.
8. Mancsos Smoothie
Frissítő, egészséges smoothie mancsos gyümölccsel.
Hozzávalók:
- 1 csésze mancsos püré
- 1 banán
- 1 csésze narancslé
- 1/2 csésze görög joghurt
- 1 evőkanál méz
- Jégkockák
Elkészítés:
- Tegye az összes hozzávalót egy turmixgépbe.
- Turmixolja simára.
- Öntse poharakba, és azonnal tálalja.
9. Pawpaw és Fekete Dió Kenyér
Nedves és ízletes kenyér mancsos és fekete dió ízzel.
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1 csésze mancsos püré
- 1/2 csésze cukor
- 1/2 csésze barna cukor
- 1/2 csésze olaj
- 2 tojás
- 1/2 csésze fekete dió, aprítva
Elkészítés:
- Előmelegítse a sütőt 175°C-ra. Vajazzon ki egy kenyérsütő formát.
- Keverje össze a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat és szerecsendiót egy tálban.
- Egy másik tálban keverje össze a mancsos pürét, cukrot, barna cukrot, olajat és tojásokat.
- Adja hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd keverje jól össze.
- Adja hozzá az aprított fekete diót, majd öntse a tésztát a formába.
- Süsse 60-70 percig, majd hűtse le.
10. Mancsos Jégkrém
Frissítő és krémes mancsos jégkrém házilag.
Hozzávalók:
- 2 csésze mancsos püré
- 1 csésze tejszín
- 1 csésze tej
- 1/2 csésze cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- Keverje össze a mancsos pürét, tejszínt, tejet, cukrot és vanília kivonatot egy tálban.
- Öntse a keveréket jégkrémformákba.
- Fagyassza le legalább 4 órán át, majd élvezze a házi készítésű jégkrémet.