Ezek a receptek erősen igazolják a banánt, mint a legsokoldalúbb gyümölcsöt.
Banános karamell szelet
Ez az egyik kedvenc csemege, amit piknikekre, ebédlődobozokra és iskolai mulatságokra csomagolok
Hozzávalók (7)
-
2 (egyenként 500 g) pkt banán és diós kenyérszelet
-
1/4 csésze barna cukor, szorosan csomagolva
-
1/2 csésze aranyszirup
-
395 g sűrített tej doboz
-
1 tk vanília kivonat
-
180 g vaj
-
100 g étcsokoládé apróra vágva
-
1. lépés
Egy 20 x 30 cm-es (alapméret) szeletformát kivajazunk, az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral. Vágja le a banánkenyér szeleteket , és helyezze a serpenyő aljába, hogy szorosan illeszkedjen.
-
2. lépés
Keverje össze a cukrot , az aranyszirupot , a sűrített tejet , a vaníliát és a 150 g vajat egy erős alapú serpenyőben, alacsony lángon. Kevergetve főzzük 3-4 percig, vagy amíg a cukor fel nem oldódik. Növelje a hőt közepes-alacsonyra. Keverés közben főzzük 15-20 percig, vagy amíg a keverék besűrűsödik és aranykaramellszínűvé nem válik.
-
3. lépés
Vegyük le a karamell a tűzről. Tegyük félre hűlni, gyakran kevergetve 3-4 percre. A karamellt ráöntjük a banánkenyérre, és egy spatulával egyenletesen eloszlatjuk. Tegyük félre teljesen kihűlni.
-
4. lépés
A csokoládét és a maradék vajat egy hőálló tálba tesszük . Mikrohullámú magas fokozaton 45 másodperctől 1 percig, vagy amíg megolvad és sima nem lesz. Egyenletesen eloszlatjuk a karamell felett. 15-20 percre hűtőbe tesszük dermedni. Vegyük ki a serpenyőből és vágjuk darabokra.
Banános kókuszos, Nutellás kenyér
A nutella és a kókuszdió gazdag csavart ad a klasszikus banánkenyérnek.
Hozzávalók (11)
-
1 1/2 csésze sima liszt
-
1 csésze önnövő liszt
-
2 tk őrölt fahéj
-
1 tk szódabikarbóna
-
3/4 csésze barna cukor
-
2 túlérett banán , pépesítve
-
165 ml dobozos kókusztej
-
1/3 csésze aranyszirup
-
1/4 csésze extra szűz olívaolaj
-
2 tojás, enyhén felverve
-
1/3 csésze Nutella (lásd a megjegyzéseket)
-
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C/160C-ra légkeveréses. Egy 7 cm mély, 9 cm x 25,5 cm-es cipóformát kivajazunk. Az alapot és az oldalakat 2 réteg sütőpapírral béleljük ki, 2 cm-rel a szélek fölé nyújtva.
-
2. lépés
Szitáljuk egy nagy tálba a sima lisztet , az önkelesztő lisztet , a fahéjat és a szódabikarbónát . Adjunk hozzá cukrot . Keverjük össze. Csinálj kutat. Adjuk hozzá a banánt , a kókusztejet , a szirupot , az olajat és a tojást . Keverjük össze. Az előkészített serpenyőbe kanalazzuk.
-
3. lépés
A tetejére kanál Nutellát teszünk . Vajkéssel húzza át a Nutellát a tészta tetején, hogy márványos hatást keltsen.
-
4. lépés
Süssük 1 óra 1 óra 10 percig, vagy amíg a cipó közepébe szúrt nyárs tisztán ki nem jön. 10 percig állni a serpenyőben. A tetejével felfelé fordítsuk egy sütőpapírral bélelt rácsra. Hűtsük le teljesen. Szolgál.
Banánkenyértál
Ezzel a finom banánkenyér-reggelivel most már te is elfogyaszthatod a tortádat
Hozzávalók (16)
-
Étkezési olaj spray
-
1 banán , pépesítve
-
1/2 csésze (125 ml) Mandula Breeze cukrozatlan mandulatej
-
1 evőkanál méz
-
1/4 csésze (20 g) hengerelt zab
-
2 evőkanál zabkorpa
-
2 evőkanál sima liszt
-
1/4 tk sütőpor
-
1/2 teáskanál őrölt fahéj
-
1/4 csésze (25 g) dió, durvára vágva
-
Csipet só
-
Kókuszos joghurt, tálaláshoz
-
Friss málna, tálaláshoz
-
Pirított kókuszreszelék, tálaláshoz
-
Darált dió, extra, tálaláshoz
-
Édes, extra, tálalni
-
1. lépés
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Két 3/4 csésze (185 ml) tűzálló ramekint vagy tálat enyhén permetezzen be étolajjal .
-
2. lépés
Keverje össze a banánt , az Almond Breeze cukrozatlan mandula tejet és a mézet egy közepes tálban.
-
3. lépés
Egy külön közepes tálban keverje össze a zabot , a zabkorpát , a lisztet , a sütőport , a fahéjat , a diót és a sót .
-
4. lépés
Adjuk hozzá a banán keveréket a zab keverékhez, és keverjük össze. Osszuk el a keveréket ramekinek vagy tálak között.
-
5. lépés
30 percig sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt nyárs tisztán ki nem jön. Tedd félre, amíg kihűl.
-
6. lépés
A banántálakat joghurttal , málnával , kókuszdióval , extra dióval és extra mézzel megkenve tálaljuk .
Egészséges kolibritorta
Élvezze a népszerű amerikai stílusú kolibri torta könnyebb változatát. Ez a finomabb torta teljes kiőrlésű tönkölylisztből és hengerelt zabból készül, a tetejére pedig egy könnyű krémsajt-máz kerül.
Hozzávalók (20)
-
240 g (1 1/2 csésze) teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-
35 g (1/3 csésze) hengerelt zab
-
35 g (1/3 csésze) szárított kókuszdió
-
60 g (1/3 csésze) kókuszcukor
-
2 tk sütőpor
-
2 tk őrölt fahéj
-
1/2 teáskanál szódabikarbóna
-
130 g (1/2 csésze) görög stílusú joghurt
-
100 ml könnyű extra szűz olívaolaj
-
2 tojás
-
60 ml (1/4 csésze) méz plusz plusz csepegtetéshez (opcionális)
-
1 tk vanília kivonat
-
2 nagy, nagyon érett banán , pépesítve
-
440g konzerv zúzott ananász lében, lecsepegtetve
-
Pirított kókuszreszelék, tálaláshoz (opcionális)
-
Lime héja, tálaláshoz (elhagyható)
-
Krémsajtos cukormáz
-
200 g világos krémsajt, szobahőmérsékleten
-
70 g (1/4 csésze) görög stílusú joghurt
-
3 tk méz
-
1 lime, héja finomra reszelve
Allergének: A recept glutént, búzát, tojást, tejet és laktózt tartalmazhat.
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C/160C légkeverésesre. Egy 22 cm-es (alapméret) rugós forma alját és oldalát kikenjük olajjal, és sütőpapírral kibéleljük.
-
2. lépés
A lisztet, a zabot, a kókuszt, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a bicarb-ot egy nagy tálban összekeverjük. Készítsen egy kutat a közepén. Helyezze a joghurtot, az olajat, a tojást, a mézet és a vaníliát egy kancsóba. Villával habverővel összekeverjük.
-
3. lépés
A mélyedésbe tesszük a joghurtos keveréket, a banánt és az ananászt. Keverjük jól össze. Az előkészített tepsibe kanalazzuk, és elsimítjuk a felületét. 40-45 percig sütjük, vagy amíg a torta közepébe szúrt nyárs tisztán ki nem jön. Hűtsük le a serpenyőben 10 percig. Tegyük rácsra, hogy teljesen kihűljön.
-
4. lépés
A cukormázhoz tegyük egy tálba a krémsajtot, a joghurtot, a mézet és a lime héját. Fakanállal verjük simára.
-
5. lépés
A tortát egyenletesen elkenjük a cukormázzal. Meglocsoljuk extra mézzel és megszórjuk kókuszreszelékkel és lime héjjal, ha használunk.
Banános-joghurtos-almás muffinszeletek
Próbálja ki ezt a banános, joghurtos és almás muffin szeletet egy délelőtti uzsonnaként, amely egészen ebédidőig tart.
Hozzávalók (12)
-
2 1/2 csésze teljes kiőrlésű önkelesztő liszt
-
1 csésze sima liszt
-
3 tk őrölt fahéj
-
1 tk őrölt gyömbér
-
1/2 csésze juharszirup, plusz 2 evőkanál extra
-
2 tojás, enyhén felverve
-
1/2 csésze növényi olaj
-
1 csésze sűrű és krémes vaníliás joghurt
-
1 csésze tej
-
2 nagy túlérett banán , pépesítve
-
1 nagy granny smith alma, meghámozva, lereszelve
-
1/2 csésze hagyományos hengerelt zab
AllergénekA recept glutént, búzát, tojást, tejet és laktózt tartalmazhat.
-
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C/160C-ra légkeveréses. Egy 20 x 30 cm-es lamington tepsit kivajazunk. Az alapot és az oldalakat sütőpapírral béleljük ki, a tepsi szélei felett 2 cm-rel nyújtsuk ki a papírt.
-
2. lépés
Egy nagy tálban keverje össze a magától kelesztő lisztet , a sima lisztet , a fahéjat és a gyömbért . Csinálj kutat. Adjuk hozzá a juharszirupot , a tojást , az olajat , a joghurtot , a tejet , a banánt és az almát . Addig keverjük, amíg össze nem áll. Spoon keveréket előkészített serpenyőbe, terjedését szintre. Megszórjuk zabbal , és meglocsoljuk extra juharsziruppal. Süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára nem válik, és csak tapintható lesz.
-
3. lépés
10 percig állni a serpenyőben. A tetejével felfelé fordítsuk egy sütőpapírral bélelt rácsra. Hűtsük le teljesen. 20 szeletre vágjuk. Szolgál.
Csokis banoffee pite
Ez a csaló banoffee pite egy egyszerű, hibamentes desszert – pillanatok alatt elkészül, annyira lenyűgöző.
Hozzávalók (8)
-
260 g háztartási keksz
-
50 g vaj, olvasztott
-
3 teáskanál instant kávé
-
200 g étcsokoládé
-
600 ml dupla tejszín
-
2 banán , meghámozva, felszeletelve
-
Csokoládé szósz, tálaláshoz
-
Karamell szósz, tálaláshoz
AllergénekA recept glutént, búzát, tejet, laktózt és szójababot tartalmazhat.
-
1. lépés
A kekszet robotgépben addig dolgozzuk, amíg finom morzsa nem lesz belőle. Adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk jól össze. Enyhén nedves kézzel nyomkodjuk a kekszes keveréket egy 5 cm mély, 19 cm-es (alapméret) pitelapba, hogy kibéleljük az alját és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.
-
2. lépés
Közben a karamellt egy kis serpenyőbe tesszük. Állandó keverés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét. Használjon ballonos habverőt, hogy simára keverje. Kanalazzuk a pite héjába, és simítsuk el a felületét. 2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
-
3. lépés
A tejszínt egy tálba tesszük, és ballonos habverővel addig verjük, amíg lágy csúcsok képződnek. A lepény tetejét banánnal és tejszínhabbal megkenjük. Meglocsoljuk csokoládémártással és karamellszósszal. Azonnal tálaljuk.
Banános süti
Süss egy adagot ezekből a remek sütikből. A gyerekek nagy sikere lesz!
Hozzávalók (10)
-
Süti tészta alap
-
125 g sós vaj, lágyítva
-
1/2 csésze barna cukor
-
1/4 csésze porcukor
-
1 tojás
-
1 csésze zabpehely
-
1/2 csésze liszt
-
1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
-
sütőpor
-
Banános süti
-
1 érett banán , pépesítve
-
1/2 csésze durvára vágott banán chips
-
100 g étcsokoládé, olvasztott
1. lépés
Elektromos habverővel a vajat és a cukrot habosra és krémesre verjük. Add hozzá a tojást. Jól keverjük össze. Adjuk hozzá a zabot és a liszteket. Fakanállal keverjük össze.
-
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 190°C/170°C légkeveréses hőmérsékletre. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Adjunk hozzá banánt és chipseket a tésztához. Keverjük össze. Hűtőbe tesszük 45 percre, hogy kissé megszilárduljon.
-
3. lépés
2 evőkanálnyi keverékből 16 golyót forgatunk. Helyezze az előkészített tálcákra, hagyjon helyet a szétterítéshez. A tenyerével enyhén lapítsuk ki, hogy 5,5 cm-es kereket kapjunk. 12-14 percig sütjük, 10 perc múlva cseréljük a tálcákat, vagy amíg világos aranybarna nem lesz. A sütiket tálcákon 5 percig állni hagyjuk. Tegyük rácsra hűlni.
-
4. lépés
A sütiket sütőpapíros lapra helyezzük. Öntsön csokoládét egy zárható zacskóba. Vágja le az egyik sarkot. Csokold csokit a sütikre. Addig állni, amíg a csokoládé megdermed. Szolgál.