Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MENNYIRE FONTOS A NÖVÉNY SZÍNE?

A természet varázslatos palettáján minden virágszín harmonikusan illeszkedik egymáshoz. Ám a kertészeknek megvan a maguk sajátos ízlése, amelynek alakulása során gyakran a színek játszanak fontos szerepet. De vajon mennyire határozza meg a virágok színe a kert atmoszféráját és az érzéseinket?

A SZÍNKÖR: AZ ÉLET PIROS, KÉK, ÉS SÁRGA

A színkör tizenkét színből áll, amelyeket hat meleg és hat hideg színre osztanak. A meleg színek, mint a vörös és az arany, a nap vagy a tűz melegségét sugallják, míg a hideg színek, mint a kék vagy a zöld, a tél hűvös árnyalatait idézik. Az elsődleges színek - piros, kék és sárga - kombinációjából másodlagos színek, mint a narancs, a lila és a zöld, születnek. A harmadlagos színek az elsődleges és másodlagos színek keveredéséből származnak, például a sárga-narancs vagy a vörös-lila.

A VIRÁGOK SZÍNEI ÉS JELENTÉSE

A növények világában minden színnek saját jelentése van, amely a környező színekkel és fényviszonyokkal együtt határozza meg a hatást. A meleg színek, mint a vörös vagy a narancs, más érzéseket közvetítenek, mint a hideg színek, mint a kék vagy a zöld. A zöld növényzet sokszínűsége biztosítja, hogy a kertben minden elem harmóniában legyen.

SZÍNELMÉLET A KERTEDBEN

A kerti paletta összeállítása kihívást jelenthet, de a színkör alkalmazása könnyebbséget hozhat a döntéshozatalban. A harmonikus színek egymás mellett nyugodt egyensúlyt teremtenek, míg a komplementer színek egymás ellentéteit hangsúlyozzák. Az akcentusszínek dinamikusságot és figyelmet keltenek, míg a dinamikus paletta élénk és gazdag hatást eredményez.

A KERTI ELEMEK SZÍNE

A kerti dekorációk és építmények színei szintén fontos szerepet játszanak a kert atmoszférájában. A fekete és fehér elegáns megjelenést kölcsönöz, míg a szürke a természetességet és a nyugalmat sugallja. A zöld elemek összekapcsolják a kertet, míg az élénk színek felfrissítik és felébresztik.

VÁSÁROLJON NÖVÉNYEKET A Mobil Liget Kertészetnél!

Az ültetés során a megfelelő növények kiválasztása kulcsfontosságú. A kínálatban található  inspirációs kertek segítséget nyújtanak a választásban, hogy kertje álmai szerint formálódhasson.

A képek illusztrációk, a tényleges színek eltérhetnek.

Az ültetés a kert legfontosabb része, és a megfelelő növények kiválasztása meghatározza a kert végső megjelenését és karbantartását.

Találja meg a tökéletes színeket a kertjéhez a Mobil Liget Kertészetnél!