Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ernyős Liliomfa - Magnolia Tripetala

Kapható választék:
:
4.500 Ft
Menny.:db
Fedezd fel az Egyesült Államok keleti részéről származó Magnolia tripetala, vagy más néven Ernyős Magnólia csodálatos világát! Ez a kis-közepes virágzású fa lenyűgöző vajsárga virágokkal és hatalmas, fényes zöld levelekkel büszkélkedik, amelyek valódi ékkövei lesznek kertednek. Tökéletes választás minden tájba, különösen azokba a helyekre, ahol nem mindig süt a nap.

Leírás

A Magnolia tripetala, közismert nevén Ernyős Magnólia, az Egyesült Államok keleti részén honos kis-közepes méretű fa. Egyedülálló vajsárga virágzásáról és hatalmas, fényes zöld leveleiről ismert, melyek esernyőszerű formát alkotnak. Ez a fa különleges dísze lehet kertednek, különösen olyan helyeken, ahol nem mindig süt a nap. Ideális választás mindenkinek, aki egy könnyen gondozható, mégis látványos növényt keres.

Paraméterek

Gyakori név Esernyő magnólia
Botanikai név Magnolia tripetala
Család Magnoliaceae
Érett méret 4,5-9 méter magas, 4,5-9 méter széles
Napsugárzás Teljes napfénytől részárnyékig
Talajtípus Vájos és nedves
A talaj pH-ja Enyhén savas
Virágzás ideje Május
Virág színe Vajsárga
Keménységi zónák 5-8 (USDA)
Szülőkörzet Keleti Egyesült Államok

Gondozás

Fény: A Magnolia tripetala erdős területek szélén található meg természetes élőhelyén, napfényben vagy nagyobb lombkoronás fák árnyékában. A legjobb eredmény érdekében biztosíts számára teljes napfényt vagy részleges árnyékot.

Talaj: Gazdag, vályogos talajt kedvel, amely állandóan nedves, de nem vízálló. Enyhén savas talajt igényel, ezért ültetés előtt érdemes tesztelni a talajt és szükség esetén módosítani a pH-értékét.

Víz: Az első két évben heti rendszerességgel öntözd tavasszal és nyáron, amíg a gyökerek meg nem erősödnek. A mély öntözést részesítsd előnyben a gyakori, rövidebb öntözéssel szemben. Az érett fák nyáron hetente egy bőséges áztatást igényelnek, különösen száraz időszakokban.

Hőmérséklet és páratartalom: A Magnolia tripetala mérsékelt égövi tájakon érzi jól magát, nem különösebben fagyálló és nem kedveli a túl meleg, párás körülményeket. Ügyelj arra, hogy elkerüld a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat és erős szelet.

Trágya: Magas foszfortartalmú (P) műtrágyát használj, 5-30-5 arányban, hogy elősegítsd a fa virágzását.

Metszés: Csak enyhe metszést igényel, amely eltávolítja az elhalt, haldokló vagy sérült ágakat. Tavasszal távolítsd el az újonnan megjelenő balekokat, és alkalmazz növekedést gátló szereket, hogy megakadályozd az új balekok növekedését. A formázást az első néhány évben végezd el, amikor a fa még fiatal és könnyen alakítható.

Virágzás: A Magnolia tripetala levelei csodálatosak, de a legtöbben a virágai miatt ültetik. Nagy, vajsárga virágai általában május elején nyílnak. Az újonnan ültetett fák akár 10 évig is várhatnak a virágzásra, ezért türelemre van szükség.

Illat: A virágok vonzóak, de illatuk nagyon erős.

Ösztönző virágzás: Biztosítsd, hogy a fa sok napsütést kapjon, védett legyen az erős széltől, és megfelelő mennyiségű vizet kapjon. A magas foszfortartalmú műtrágya használata szintén elősegíti a virágzást.

Ültesd el ezt a gyönyörű fát, és élvezd a természet csodálatos szépségét a kertedben!