Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bugás Hortenzia - Hydrangea Paniculata fajták

Kapható választék:
Fajta:
Méret:
7.500 Ft
Menny.:db

A Bugás Hortenzia - Hydrangea Paniculata fajták változatos és lenyűgöző dísznövények, amelyek színpompás virágaikkal és lombozatukkal emelik ki a kertek és teraszok szépségét. Ezek a hortenziák erős növekedéssel rendelkeznek, és különböző színű virágokat hoznak létre, mint például lime zöld, rózsaszín, málnavörös és sötétbordó. Virágzatuk kúp alakú, és általában nyár közepétől egészen őszig tartó virágzási időszakkal büszkélkednek. A Bugás Hortenziák könnyen gondozhatók, és megfelelő körülmények között hosszú éveken át élvezhetők. Legyen szó kertekről, teraszokról vagy erkélyekről, ezek a hortenziák kiváló választást jelentenek a kerti dekorációkhoz és a virágágyásokhoz, és gyönyörű látványt nyújtanak minden kertésznek.

Leírás

Az alábbiakban egy átfogó összefoglalást találsz a Bugás Hortenzia - Hydrangea Paniculata fajtákról:

Lime színű - Limelight ®:

A Limelight ® Hortenzia egy kiváló választás minden kertész számára, mivel erőteljes növekedésű, és csodálatos lombozatával és virágzatával díszíti a kertet vagy a teraszt. A virágok lime zöld színben nyílnak, majd fehérré válnak, és később rózsaszín árnyalatot öltenek. A friss virágok impozánsak a vázában, míg a szárított virágfejek remekül funkcionálnak állandó dekorációként.

Rózsaszín - Pinky-winky®:

A Pinky-winky® Hortenzia apró, csillagszerű virágai fehérből nyílnak, majd rózsaszín árnyalatokat öltenek, ami kéttónusú virágokat eredményez. A virágszálak hosszúak és erős szárakon helyezkednek el, így ideálisak mintanövényként vagy virágzó sövényként való felhasználásra.

Sötétrózsaszín - Vanilla Freise®:

A 'Vanilla Fraise' Hortenzia virágai vaníliafehérből indítanak, majd málnarózsaszínre változnak, ami lenyűgöző látványt nyújt. Ez a fajta ideális a nyár végi szegély színének növelésére, és nagyon szívós és könnyen termeszthető.

Sötétbordó - Wim's Red®:

A 'Wim's Red' Hortenzia fehérből indul, majd július végén mélyrózsaszínre vált. A virágok elszíneződése idővel is megmarad, így hosszan élvezhető a növény színe. Ideális választás teljes napon vagy félárnyékban való elhelyezésre.

Málnavörös - Diamond Rouge®:

A Diamond Rouge® Hortenzia bőséges, hosszan tartó virágai erős száron, fehéren indulnak, és rózsaszínűvé, majd málnavörössé fejlődnek. A virágok júliusban kezdenek virágozni, és a szezonban korábban veszik fel a vörös színt, mint a többi rózsaszín H. paniculata.

Ezek a Hydrangea Paniculata fajták különböző színű és virágzási jellemzőkkel rendelkeznek, így lehetőséget biztosítanak arra, hogy változatos és színpompás kertet alakíts ki. Mindegyikük könnyen karbantartható, és a megfelelő gondozással hosszan élvezheted virágzásuk szépségét.

Paraméterek

Íme egy általános paraméterlista a Bugás Hortenzia - Hydrangea Paniculata fajtákról
Növénycsoport Díszcserjék
Latin családnév Hortenziafélék
Latin növénynév Hortenzia
Latin konkrét név Paniculata
Holland családnév Hortenzia család
Holland növénynév Panicle hortenzia, Hortensia
Virág színe Különböző, attól függően, melyik fajtáról van szó (lime zöld, rózsaszín, málnavörös, sötétbordó stb.)
Levél színe Zöld
Virágzási időszak Általában nyártól őszig
Talajtípus Jó kerti talaj, Savas talaj, Meszes talaj (Agyagos talaj), Humuszban gazdag talaj (Erdőtalaj)
Talajviszonyok Normál, nedves
Hely/Fény követelmény Részleges árnyék, nap
Minimális ültetési távolság 1 db/m²
Maximális ültetési távolság 2 db/m²
Ehető Nem
Tüskék/tövisek Nincs
Őszi színek Attól függően, hogy melyik fajtáról van szó
Vágott virág Igen, alkalmas vágott virágként is
Illatos Attól függően, hogy melyik fajtáról van szó
Szárításra alkalmas Igen, virágfejeik száríthatók és permetezhetők is
Feltűnő dekoratív Igen, kiváló dekorációs elemek
Feltűnő ágak Igen, erős és dekoratív ágrendszert fejlesztenek ki
Karbantartási szint Könnyen karbantartható
Vízigény Sok
Télállóság
Szélállóság
Szaporítása Általában vágások vagy felosztások útján történik, a licences növények szaporítása szigorúan tilos!
Úgy kell használni Kaspóban/Kerti környezetben/Teraszon
Metszés és karbantartás Tavasszal vagy kora nyáron metszés szükséges a virágzás serkentése érdekében. A metszést követően tápláljuk a növényeket.
Ezek az általános paraméterek segíthetnek eligazodni a Bugás Hortenzia - Hydrangea Paniculata fajták tulajdonságaiban és gondozásában. Fontos azonban megjegyezni, hogy egyes fajták specifikus igényekkel rendelkezhetnek, ezért mindig érdemes az adott fajta specifikus gondozási útmutatóját is figyelembe venni.

Gondozás

A hortenziák gondozása viszonylag egyszerű, de néhány fontos lépést érdemes szem előtt tartani az optimális növekedés és virágzás érdekében. Íme néhány általános gondozási tipp:

  1. Fény és hely elhelyezése: A hortenziák szeretik a fényt, de jobban teljesítenek, ha délutáni napfényt kapnak és délelőtt árnyékban vannak. Ügyelj arra, hogy olyan helyre ültesd őket, ahol megfelelő a talaj vízelvezetése és minimális a széláramlat.

  2. Öntözés: Fontos, hogy a hortenziákat rendszeresen öntözd, különösen a szárazabb időszakokban. Ügyelj arra, hogy a talaj mindig nedves, de ne álljon vízben, mert a túlzott nedvesség rothadáshoz vezethet. A legjobb, ha reggel vagy este öntözöl, hogy a víznek legyen ideje beszívódni a talajba.

  3. Tápanyagellátás: Táplálékot biztosíts a hortenziáknak az aktív növekedési időszakban. Használhatsz egy általános célú folyékony műtrágyát, amelyet a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően alkalmazhatsz.

  4. Metszés: A hortenziák tavasszal vagy kora nyáron metszést igényelhetnek. Ezt azért érdemes megtenni, hogy alakítsuk a növény formáját és serkentsük a virágzást. A hervadó virágfejeket távolítsd el a friss virágok érdekében.

  5. Talajminőség: A jó minőségű talaj kulcsfontosságú a hortenziák számára. Gazdag, humuszos talajban fejlődnek a legjobban. Ha a talaj savanyú, még jobb, mivel a hortenziák kedvelik a savas környezetet.

  6. Télállóság: A hortenziák általában viszonylag jól tűrik a hideg időt, de a rendkívül hideg hónapokban ajánlott betakarni vagy védeni a növényeket.

  7. Betegségek és kártevők elleni védelem: Figyelj oda a növények állapotára, és szükség esetén lépj fel időben, hogy megelőzd vagy kezeld a betegségeket és kártevőket.

Ezek a gyakorlati tippek segítenek abban, hogy egészséges és virágzó hortenziaültetvényed legyen. Ha ezeket az alapelveket betartod, gyönyörű virágokat élvezhetsz egész szezonban.