Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zöld levelű japán juhar - Acer Palmatum 'Arakawa' (150+ cm)

Kapható választék:
Méret:
14.000 Ft
Menny.:db
Az Arakawa japán juhart a durva parafa kérgéről ismerik leginkább, amely a fák öregedésével egyre feltűnőbbé válik. A fa rendkívül népszerű a bonsai szerelmesei körében egyedi kérgének köszönhetően, amely 3-5 év után kezd kifejlődni. A levelek nyáron zöldek, de ősszel élénk narancssárgára és pirosra váltanak.

Leírás

Az Arakawa japán juharfa egy igazi különlegesség a kertekben. Ezt a fajtát a durva parafa kérgéről és az élénk őszi színeiről ismerik leginkább. Az Arakawa egyedi megjelenése és bonsai-potenciálja miatt különleges választás lehet a kertek számára.

Az Arakawa kifejezetten alkalmas arra, hogy kiemelkedjen egy kertben vagy kerti elrendezésben. A fa gyorsan növekszik, és 300-400 cm magasra és 150-200 cm szélesre nőhet. Formája egyediséget kölcsönöz bármelyik kertnek, és a durva parafa kérge már fiatalon is szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

Ez a fajta különösen vonzó lehet a bonsai szerelmesei számára, mivel a durva kéreg miatt rendkívül öregnek és jellegzetesnek tűnik. Az Arakawa nagyon jól mutat japán stílusú kertekben, amelyekben hangsúlyosak a természetes elemek és az egyediség.

Az Arakawa japán juhar jól kombinálható más lombhullató és örökzöld növényekkel is. Az őszi színei miatt különösen jól mutatnak mellé sárga és narancssárga árnyalatú növények, például a tűztövis vagy a vörös levelű juhar. Kiválóan harmonizál a japán kertekben használt díszkavicsokkal és az ázsiai stílusú kerti elemekkel.

Az Arakawa japán juharfa a természetes és az egyedi kertek szerelmeseinek egyaránt ajánlott. Megjelenése és bonsai-potenciálja miatt különleges választás lehet azoknak, akik szeretnék kertjüket egyedivé és stílusossá tenni.

Paraméterek

Növénytípus fa
Növénycsalád Sapindaceae
Lombozat lombhullató zöld
Felnőtt méret 1,5-2 m széles, 3,5-4 m magas
Fagytűrő igen
Napsugárzás nap - többnyire árnyékban
Öntözés gyakorisága egyenletes nedvesség - rendszeres
Talajigény jó vízelvezetésű, gazdag és átlagos

Gondozás

Az Arakawa japán juhar jól működik a bonsai szerelmesei számára és egyedi kérgének köszönhetően különleges megjelenést kölcsönöz bármely kertnek. Ahhoz, hogy jól fejlődjön, részleges árnyékot és egyenletes nedvességet igényel. Jó vízelvezetésű, gazdag és átlagos talajban fejlődik a legjobban.