Leírás
Gyümölcs tulajdonságai:
- Forma: Szinte tökéletesen gömbölyű, hasonló egy almához.
- Szín: Halvány sárgászöld, sima és fényes héjú.
- Állag: Keményebb húsú, de roppanós és rendkívül lédús.
- Zamat: Enyhén édes, üdítően friss, a gyümölcslevek kedvelt alapanyaga. Íze visszafogottabb, ezért sokoldalúan felhasználható.
- Felhasználhatóság: Frissen fogyasztva, gyümölcssalátákban vagy gyümölcslevek készítéséhez tökéletes. Különösen népszerű ázsiai konyhákban.
- Eltarthatóság: Hűvös helyen tárolva akár egy hónapig is megőrzi frissességét.
Érés és gondozás:
- Érési idő: Augusztus eleje – augusztus vége.
- Gondozás: Jó betegségtűrő képességgel rendelkezik. Napos, jól szellőző helyet igényel. Közepes vízigényű, de szárazságot is tűr.
Paraméterek
| Kifejlett magasság | 3-5 méter | 
| Koronaszélesség | 3-4 méter | 
| Fagytűrőképesség | Mérsékelt, akár -20 °C-ig is ellenáll, de a virágrügyek fagyérzékenyek lehetnek kései fagyok esetén. | 
| Virágzás ideje | Április | 
| Virág színe | Hófehér, enyhén illatos | 
| Porzása | Rendszerint önmeddő, más japán körtefajta közelsége elősegíti a jó terméshozamot. | 
| Terméshozam | Magas, ha megfelelő körülmények között termesztik. | 
| Gyümölcs formája | Gömbölyded, sima héjú | 
| Gyümölcs színe | |
| Hossui | Bronzos, aranybarna árnyalatú | 
| Nijisseiki | Világos sárgászöld | 
| Gyümölcs húsa | Lédús, ropogós textúrájú | 
| Gyümölcs zamata | Édes, enyhén savas, frissítő íz | 
| Érési idő | |
| Hossui | Augusztus vége – szeptember eleje | 
| Nijisseiki | Szeptember közepe | 
| Eltarthatóság | Frissen fogyasztva kiváló, hűvös helyen több hétig eltartható. | 
| Alkalmazás | Friss fogyasztás, saláták, kompótok, és desszertek alapanyaga. | 
Gondozás
A japán körtefák (Pyrus pyrifolia) gondozása viszonylag egyszerű, de néhány alapvető szempontot figyelembe kell venni a sikeres termesztés érdekében:
- Ültetési hely: Napfényes, jó vízelvezetésű helyet válassz, mivel a japán körte a nedves, de nem pangó talajt kedveli.
- Talaj: Semleges vagy enyhén savas pH-jú talaj az ideális. Gazdagítsd a talajt komposzttal az ültetés előtt.
- Öntözés: Rendszeres öntözést igényel, különösen a fiatal fa esetében. Aszályos időszakokban külön figyelmet fordíts a talaj nedvességtartalmára.
- Metszés: A fák koronáját nyitottra kell formálni, hogy a napfény egyenletesen érje a gyümölcsöket. Évente metszd meg a beteg, sérült vagy sűrűn álló ágakat.
- Tápanyagellátás: Tavasszal trágyázd a fát magas káliumtartalmú műtrágyával, hogy támogasd a virágzást és a gyümölcsképződést.
- Betegségek és kártevők: Figyelj a tűzelhalásra és a levéltetvekre, amelyek a japán körtefákat fenyegethetik. Alkalmazz megfelelő növényvédelmi intézkedéseket.
Vélemények
                                                        Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
                        
                    