Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vörös levelű japán juhar - Acer Palmatum Atropurpureum

Kapható választék:
Méret (évszaknak megfelelő 2 éves):
9.500 Ft
Menny.:db
Kecses lombhullató fa, csillagszerű levelekkel, amelyek kiváló vöröses-lilás színűek. A lombozat drámai kontrasztot alkot a zöld levelű növényekkel.

Leírás

Az Acer Palmatum Atropurpureum egy lombhullató, fás szárú cserje, amely Japán királyi kertjéből származik. Ez egy lassan növő, 4 méter magas juharfa, mélyen karéjos, lilás-vöröses levelekkel, amelyek ősszel ragyogó árnyalatokat vesznek fel. Kiváló mintafa, amely több évszakon keresztül díszít. Ez a japán juharfa jelentős valódi hatást fog elérni a kis kertekben és csoportokban.

Az Acer Palmatum egy nagyon szemet gyönyörködtető juhar, amely ötkaréjos juharlevelekkel rendelkezik. Ezek a levelek különleges színt és formát hordoznak, ami az Acer Palmatumot olyan egyedivé és díszessé teszi. Tavasszal a levelek sötétlila színűek, nyáron vörösesek, majd ősszel élénk skarlátvörösek. A gyenge megvilágítású területeken a lombozat zöldebbé válik. Ezeket a juharokat évszázadok óta termesztik Japánban a rendkívül művészi keleti kertekben.

Az Acer Atropurpureum egy lenyűgöző kis mintafa kis kertekbe vagy udvarokba. Ez a növény jól teljesít nagy kaspóban. Ez egy elegáns és dekoratív mintanövény, amely ideális teraszkonténerekhez. Tökéletesen illeszkedik a szegélybe, mivel gyökerei tömörek és nem invazívak.

Paraméterek

Növénycsoport díszcserjék
Fényigénye Részleges nap (=részárnyék), Árnyék
Levél színe Piros/barna
Virágzás ideje április
örökzöld nem
Növény magassága 300-400 cm
Talajtípus bármilyen jó kerti talaj (enyhén savanyú)
Alkalmazási javaslatok Magányos, határ vagy keleti kert.
télállóság jó (-23,3-17,8°C), USDA 6. zóna
éjszakai fagykár a fiatal levél/levél kissé érzékeny
Növekedési szokás emelkedő, lassú
Ágak és kéreg először vörös-lila, később sötétszürke

Ápolási útmutató

Az Acer palmatum  'Atropurpureum' nem igényel különösebb gondozást. A lehető legkevesebbet metszd meg.

Fiatal faként ültetve a juharfák bizonyos követelményeket támasztanak. Ültesse őket árnyékos helyre, távol a teljes napfénytől. A nedves, humuszban gazdag és jó vízelvezetésű talajt kedvelik. Válasszon védett helyet, mert védeni kell őket a forró széltől, amely károsíthatja a leveleket.

Nincs szükség metszésre, kivéve a sérült vagy elhalt ágak eltávolítását.

Elengedhetetlen, hogy a növényt mérsékelten öntözzük egész nyáron. Távolítson el minden közeli füvet, amíg a fiatal növény erős gyökereket nem hoz. Ahogy a fa növekszik, szívós lesz.