Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vérmogyoró - CORYLUS MAXIMA 'PURPUREA'

6.000 Ft
Menny.:db
Az Európából és Ázsiából származó Vérmogyoró cserje lenyűgöző látványt nyújt kertedben a gyönyörű, mélybarna vagy közel fekete levelekkel. Számos egyedi tulajdonsága közé tartozik a téltől mutatós barkák, melyek halványpirosról égett rózsaszínig terjednek. A Vérmogyoró nem csupán dekoratív megjelenésével hódít, hanem a szeptember végén érő, ehető diójával is, melyet kizárólag azok élvezhetnek, akik gyorsan cselekszenek, mielőtt a mókusok megszerezhetnék őket!

Leírás

Fedezd fel a Vérmogyorót, a természet varázslatos ajándékát, amely nem csak a gyönyörű lombozatával, hanem ízletes diójával is lenyűgözi a kert szerelmeseit!

A Vérmogyoró cserje nem csak díszítőelem, hanem egyben ízletes táplálékforrás is. A Purpurea fajta a mélybarna vagy közel fekete levelekkel mutatós lombozatot kínál. Nyáron az érő levelek színe sötétzöldre változik, bordó árnyalattal, míg az új, mélybarna levelek az ágak végén tovább növekednek.

Késő téltől mutatós barkák, virágzási időszak februártól márciusig, melyek a hím barkák esetében halványpirostól égett rózsaszínig terjednek, míg a nőstény barkák csak 1-3 cm hosszúak. A növény öntermékeny, így nem szükséges másik beporzó a közelben.

A Vérmogyoró cserje gyorsan növekszik, áthatolhatatlan bozótnak nevezhető, mutatós lombozattal. Nem igényes a talajtípusra, szinte mindenhol megterem, még nehéz és nedves talajokon is. Szívósan ellenáll az időjárás viszontagságainak, akár -34 °C-ig is.

Paraméterek

Növényfajta Cserje
Latin családnév Betulaceae
Latin növénynév Corylus maxima 'Purpurea'
Levél színe Mélybarna vagy közel fekete
Virágzási időszak Februártól márciusig
Télzöld Nem
Hely/Fény követelmény Részleges árnyék, nap
Metszési időszak Július, augusztus, szeptember
Talaj bármilyen tápanyagban gazdag talaj
Növekedési erő Átlagos növekedési ütem
Biodiverzitás Porzó növény méhek és/vagy poszméhek számára, menedék és fészkelő hely
Egyéb növényi jellemzők Ehető dió

Gondozás

A Vérmogyoró cserje szinte bármikor metszhető, de virágzás után azonnal vágjuk le, nehogy elveszítsük a termő ágakat. Ültessük termékeny, jó vízelvezetésű, lehetőleg meszes talajba, és biztosítsunk beporzót - egy másik mogyorót a közelben. Adjunk neki napfényes helyet, és gondoskodjunk róla, hogy a gyökerei ne legyenek megzavarva.