Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Törpe borbolyák - Berberis thumbergii fajták

Kapható választék:
Fajták:
Méret (évszaknak megfelelő 2 éves):
4.000 Ft
Menny.:db
Fedezze fel kertjének színes kincseit a Törpe borbolyák gyűjteményével! Ezek a kompakt, díszes cserjék gazdag színükkel és könnyű gondozásukkal lenyűgözik a kertészeket. A kora tavasztól késő őszig tartó lombváltozásukkal és bogyóikkal rendkívüli látványt nyújtanak, miközben a környezetüket is élénkítik. A Berberis Thumbergii fajták kiválóan alkalmazkodnak a legkülönbözőbb körülményekhez, és hosszú éveken keresztül örömet szereznek kertjének.

Leírás

A Berberis Thumbergii 'Tiny Gold' a japán borbolya faj egyik fajtája. Ez a lombhullató cserje megközelítőleg eléri a 46 cm-es magasságot és terjedését, miután tíz-húsz évig érik. Lombozata az évszakok változásával változik, tavasszal sárgára indul (ez adja a fajta nevét), majd őszre zöldre, végül vörösre változik.

'Rose Glow' Csodálatos fajta, amely áprilisban és májusban függő, citromsárga virágokat hoz, de elsősorban gyönyörű, dús, borvörös lombozata miatt termesztik. Ősszel a skarlátvörös levelek között sok apró piros bogyó keveredik.

A Berberis thunbergii Kobold világoszöld levelekkel rendelkező törpe dekoratív cserje. Lombhullató, levelei kicsik, oválisaktól elliptikusig terjednek, nyár elején élénkzöldnek tűnnek, éréskor csak kissé sötétebbek. Ősszel a levelek élénk narancssárgáról élénkvörösre változnak. Tavasszal sok apró, halványsárga virág van, amit apró, hosszú, piros, fényes termések követnek. A száron tövisek vannak.

A Berberis thunbergii 'Bagatelle' alacsony növekedésű és lombhullató, gyönyörű őszi színű. A japán borbolya lágy sárga virágokkal virágzik, amely később piros bogyókat hoz, és apró, vörösesbarna, kerek levelei vannak, amelyek ősszel narancsvörösre színeződnek.

Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' - Bíbor törpe borbolya

A Berberis Thunbergii 'Admiration' az aranyszínű levélszegélyek vörös lombjaival lobogva megőrzi élénk színét az egész szezonban. Kezdetben az új levelek lángoló korallvörös színűek, élénk arany szélekkel, és nyár végén az ovális levelek lilás-vörösre érnek, ellentétben a sárga peremmel. Ültesse az Admirationt teljes napfénybe, hogy a legjobb színt produkálja, ha élénk lombszínekre van szükség.

Paraméterek

Növénytípus Törpe borbolyák (Berberis thumbergii fajták)
Virágzás ideje Tavaszi virágzás
Elhelyezkedés Napon vagy félárnyékban
Talajviszonyok Nedves/jó vízelvezetésű
Virág színe Sárga
Magasság 45 cm - 60 cm
Szélesség 60 cm - 90 cm
Éghajlati igények Ellenáll -34 Celsius fokig

Gondozás

  1. Elhelyezés és napfény: Ültessük a törpe borbolyát olyan helyre, ahol legalább részleges napfény éri. Teljes napsütésben is jól fejlődhet, de óvjuk a túlzott hőtől és szárazságtól.

  2. Talaj: A törpe borbolyák számára jól átengedő, laza talaj ideális. Fontos, hogy a talaj ne legyen túl nedves, mert ez hajlamos lehet a gyökerek rothadására.

  3. Öntözés: Öntözzük rendszeresen, de mérsékelten, különösen a forró nyári hónapokban. Kerüljük a túlzott vízlogot, mert ez károsíthatja a növényt.

  4. Trágyázás: Kora tavasszal és késő ősszel adjunk általános, lassan oldódó műtrágyát a növénynek, hogy segítsük a növekedését és virágzását.

  5. Metszés: Szükség esetén vágjuk vissza a hajtásokat kora tavasszal, hogy fenntartsuk a növény formáját és sűrűségét.

  6. Betegségek és kártevők: Figyeljünk a levéltetvekre és a levélszövetkártevőkre, és szükség esetén alkalmazzunk megfelelő rovarirtó szereket.