Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tollborzfű - PENNISETUM ALOPECUROIDES

Kapható választék:
Méret:
Szín:
3.000 Ft
Menny.:db
A Tollborzfű vagy Pennisetum alopecuroides egy magas, csomós, őshonos fű, mely finom, zöld, elegáns, egyenesen ívelő lombozattal rendelkezik. A lila-fekete-drapp-rózsaszín virágok nyártól őszig díszítik, különleges látványt nyújtva bármely kertnek. Ideális választás szegélyekhez, sziklakertekhez és utak szélére egyaránt, mivel tömeges és próbaültetésekre egyaránt alkalmas. Gyönyörű megjelenésével és könnyen gondozhatóságával a Tollborzfű lenyűgöző elemévé válhat bármely kertnek.

Leírás

A Tollborzfű vagy Pennisetum alopecuroides egy magas, csomós, őshonos fű, mely finom, zöld, elegáns, egyenesen ívelő lombozattal rendelkezik. Rókafarkszerű zöld, krém és lila árnyalatú virágai nyártól őszig díszítik a kertet. A legjobban teljes napfénytől félárnyékig fejlődik agyagos, agyagos vályog és szabad vízelvezetésű könnyű agyagos talajokon. Természetesen nedves helyen fordul elő vízfolyások alatti síkságban és mocsaras területeken. Védett tengerparti helyeken is megtalálható. A Tollborzfű ideális választás szegélyekhez, sziklakertekhez és utak szélére egyaránt, mivel tömeges és próbaültetésekre egyaránt alkalmas. Ültesse jól (dús) mulcsozott kertbe, és gondoskodjon a jó vízről a forró, száraz nyáron. Vágja vissza 1/3 méretre késő télen kora tavasszal, és alkalmazzon általános műtrágyát.

Paraméterek

Növénycsoport Díszfüvek
Virág színe bordó - fekete - drapp - rózsaszín
Elhelyezkedés Hidratáló
Család Füves család
Levél színe Zöld
Virágzás ideje Augusztus - október
Télzöld Nem
Növény magassága 50-100 cm
Talajtípus Termékeny, jó vízelvezetésű talaj
Növénytávolság 3-6 db/m²
Télállóság Fair (b) (-15 és -12°C), USDA 7b zóna
Virág alakú Nagy, kerek fülek
A tetejének magassága 50-70 cm
Virágmagasság 80-100 cm
Növekedési szokás Csomósodó, íves levelek

Gondozás

  • Tél előtt semmiképpen ne vágja vissza a növényt. Tavasszal a növényt a talaj felett 5 cm-rel le lehet vágni.
  • Ültetéskor adjunk hozzá egy gombóc jól elkorhadt szerves anyagot és esetleg némi kertészeti őrleményt a vízelvezetés javítása érdekében.
  • Ősszel adjon hozzá egy bőséges talajtakaróréteget, hogy szigetelő réteget képezzen a gyökerek körül, és hagyja meg a felső növekedést a téli védelem érdekében.
  • Minden tavasszal csökkentse az előző évi növekedést a talajszintre. Ez a fű minden évben ősszel visszapusztul a talajszint alá, majd tavasszal ismét friss, új növekedés jelenik meg.