Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Öntermékeny Mandula konténeres facsemete

Kapható választék:
Méret:
13.000 Ft
Menny.:db
A Mandula második legnépszerűbb gyümölcsmag a világon, nem meglepő, hogy sokan elkezdik maguknak ( Prunus dolcis ) termeszteni. Ahogy egyre több kutatás is bizonyítja a Mandula táplálkozási előnyeit, ennek megfelelően nő a mandulatej, a mandulavaj, valamint a mandulát tartalmazó rágcsálnivalók, édességek és szeletek fogyasztása.

Leírás

A PRODUCT] szeptember első felében érő öntermékeny mandula fajta. Termése középnagy, vagy nagy, 40 mm körüli hosszúság jellemzi. A gyümölcs félkemény, könnyen törhető, színe világosbarna, a bél kiváló ízű. Virágzása középkései, március második felében nyílik. Virágai így nagyobb biztonságban vannak a fagyokkal szemben. Fája középerős növekedésű. Megbízhatóan és igen bőven (15-20 kg) terem. Betegségekkel szemben jól ellenálló, kevés törődést igénylő fajta.

Paraméterek

Növénycsoport Gyümölcs
Virág színe Rózsaszín
Fényigénye Napos hely
Család rózsa család
Levél színe Zöld
Virágzás ideje április
örökzöld nem
Növény magassága 250-300 cm
Talajtípus normál, homokos
Alkalmazási javaslatok gyümölcsös kert, vagy határ
télállóság jó (a) (-17,7 és -15,0 °C), USDA 7a zóna
Gyümölcs barna
Érési idő szeptember eleje szeptember közepe
Íz édes, különleges íz
páratartalom Normál
Sajátosságok nagyon korai virágzás

Ápolási útmutató

Általános: csonthéjas gyümölcsöket a betakarítás után azonnal metsszük, a betegségek
miatt a fák gyakori és erőteljes metszése mindig (túl) erős növekedési választ ad. Sok növekedés mellett a termőrügyképződés erősen veszélyeztetett
, ha a fa magasban van, ne metsszük tovább a fejet
használjunk jó és éles eszközöket
a 2 cm-nél nagyobb sebeket sebkötözővel kezeljük

A csonthéjas gyümölcsöket soha nem metszik meg erősen. Nyáron eltávolíthatja az elhalt fát. A betakarítás után a csonthéjasokat lehet metszeni. Távolítsa el a metsző ágakat. Soha ne vágja ketté a hosszú egynyári ágakat (főleg szilvánál), mert akkor nagyon megnő a fa, és ezt meg kell akadályozni. Ezért hagyjon hosszú hajtásokat, hogy lehetővé tegye a fa termését, vagy távolítsa el teljesen, ha a fa túl nagy lesz. Nagyobb sebek kezelése. Mindig legyen óvatos a csonthéjasok metszésekor.

Tanács: az első öt évben ne metsszen.