Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MAGNOLIA STELLATA 'ROYAL STAR' - Csillag virágú liliomfa

10.000 Ft
Menny.:db
Fedezze fel a kert varázsát a csillagmagnólia 'Royal Star' szépségével! A korai tavaszi virágzásban fehér, illatos virágai lenyűgöző látványt nyújtanak. Ideális választás kisebb kertekhez és udvarokhoz.

Leírás

Fedezze fel kertjének új varázsát a csillagmagnólia 'Royal Star' társaságában! Ez a gyönyörű lombhullató fa olyan bájosságot hoz, amit kevés növény képes nyújtani. A korai tavaszi virágzás során fehér, illatos, dupla virágai lenyűgöző látványt nyújtanak, még mielőtt a levelek kizöldülnének. Kompakt mérete miatt ideális választás kisebb kertekbe, udvarokba és bejárati területekre.

A 'Royal Star' nem csupán egy növény, hanem egy kerti élmény, amely minden évben megismétlődik. A lassú növekedésű fajta gondozása könnyű, és a napos helyet, valamint a jó vízelvezetésű talajt kedveli. Díszítse kertjét ezzel az elegáns csillagmagnóliával, és élvezze a tavaszi virágzás varázsát minden évben! Ne hagyja ki, rendelje meg most, és tegye kertjét feledhetetlenné!

Paraméterek

Latin családnév Magnoliaceae
Latin növénynév Magnólia
Latin konkrét név Stellata
Holland családnév Tulipánfa család
Holland növénynév Csillagmagnólia, hódfa, hamis tulipánfa
Virág színe Fehér
Levél színe Zöld
Virágzási időszak Április
Télzöld Nem
Minimális növénymagasság 200 cm
Maximális növénymagasság 250 cm
Hely/Fény követelmény Nap
Minimális ültetési távolság 1 db/m²
Maximális ültetési távolság 1 db/m²
Metszés és karbantartás A Magnolia stellata nem igényel különösebb gondozást.
Kultúra Királyi csillag
Alkalmazási javaslat Kerti dísznövény, dekoratív virágzattal.
Télálló Igen

Részletek

Név: Csillagmagnólia 'Royal Star' (Magnolia stellata)

Leírás: A kis csillagmagnólia (Magnolia stellata) a kertek báját és eleganciáját hozza el. Az apró méretű fa tökéletes választás a holdfényes kertekbe és a teljesen fehér kertekbe. Hagyományosan az ázsiai kertekben is megtalálható, ahol gondos metszéssel formázzák az egyéneket. Ugyanakkor otthonosan érzi magát a régimódi házikertekben is, valamint udvarokban, bejárati udvarokban, sorház- és társasházi kertekben.

Virágzása: A Magnolia stellata 'Royal Star' korai virágzású fajta, nagy, illatos, fehér, dupla virágokkal, melyek tavasszal jelennek meg, még a lombozat kibontakozása előtt. Ez a tavaszi thriller a szezon előrehaladtával továbbra is kellemes hangulatot kölcsönöz a kertnek.

Magasság és növekedés: A 'Royal Star' fajta végül megközelítőleg 200-350 cm magasra nő, lassú növekedéssel.

Fény- és talajigény: Kedveli a napos helyet, és jól fejlődik a jó vízelvezetésű, humuszos talajban.

További információ: A csillagmagnólia más néven hódfa vagy hamis tulipánfa ismert, bár helytelenül néhányan tulipánfának is nevezik. Kiváló hideg- és hőtűrése miatt ideális választás a kertekbe, amelyek változatos éghajlati viszonyok között helyezkednek el. Lombhullató növény, így télen pihen, majd tavasszal lenyűgöző virágokkal díszítve újra életre kel.