Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Közönséges Júdásfa - CERCIS GLABRA (palánta)

Kapható választék:
Méret:
4.000 Ft
Menny.:db
Fedezd fel a Júdásfa különleges varázsát velünk a Mobil Liget Kertészetben! A mesés virágokkal díszített fa lenyűgöző látványt nyújt a kertedben vagy udvarodon. Teremts egyedi hangulatot otthonodban ezzel a legendás növénnyel!

Leírás

Fedezd fel a Júdásfa szépségét!

Kertedbe színpompás virágokat és lenyűgöző lombozatot hoznál? Akkor a Júdásfa a tökéletes választás számodra! Ez a gyönyörű, lombhullató fa nemcsak a tavaszi virágzásával kápráztat el, hanem egész évben varázslatos látványt nyújt.

Virágzás: A Júdásfa lenyűgöző rózsaszín, lila vagy fehér virágokkal borítja be magát a tavaszi hónapokban, így egy igazi látványossággá válik kertedben.

Lombozat: Nyáron különleges, szív alakú levelei adnak árnyékot és vonzó zöld színt a kertnek. Ősszel pedig aranybarna színben pompázik, így az év minden időszakában gyönyörű látványt nyújt.

Ápolás: A Júdásfa könnyen gondozható és törődik, és számos kerteszkedési környezetben jól megél. Csak ügyelj a megfelelő öntözésre és a napos vagy félárnyékos elhelyezésre, és a Júdásfa évről évre hálás lesz érte.

Felhasználás: Díszítő fa, árnyékoló, vagy akár konténerben nevelt növényként is szuperül mutat.

Tedd még színesebbé kertedet a Júdásfa segítségével!

Paraméterek

Név Júdásfa (Cercis)
Növénycsoport Díszcserjék
Virág színe Rózsaszín
Elhelyezkedés Nap, részleges nap (= részárnyék)
Család Pillangós virágcsalád
Levél színe Zöld
Virágzás ideje Március április
Télzöld Nem
Növény magassága 400-500 cm
Talajtípus Meszes, homokos vagy agyagos talaj
Alkalmazási javaslatok Parkfa vagy nem tűri a járdát.
Télállóság Fair (-18 és -12°C), USDA 7. zóna
Eredet Kína
Virág alakja Kötegekben a csupasz fán
Növekedési szokás Emelkedő
Gyümölcs Barna, lapos hüvelyesek, 9-14 cm hosszúak
Páratartalom Nem túl nedves

Gondozás

A Júdásfa gondozása egyszerű és kevésbé igényes, de néhány alapvető teendőt érdemes szem előtt tartani a növény egészségének és szépségének érdekében.

Öntözés: A Júdásfa számára fontos a rendszeres, mérsékelt öntözés, különösen a forró és száraz időszakokban. Ügyelj arra, hogy a talaj mindig nedves legyen, de ne áztasd el a növényt.

Trágyázás: A tavaszi hónapokban trágyázd meg a Júdásfát egy lassúan oldódó műtrágyával, hogy segítsd a virágzáshoz szükséges tápanyagellátást.

Metszés: A Júdásfát csak ritkán kell metszeni, és általában csak az elhalt vagy sérült ágak eltávolítására van szükség. A metszést legjobban azután végezd, hogy a növény virágzott.

Virágzás utáni metszés: Ha mégis metszeni kell, a virágzás után végezd el, hogy ne zavarjad meg a virágok kialakulását. Távolítsd el az elhalt vagy beteg ágakat, valamint azokat, amelyek a növény alakját rontják.

Figyelem: Ha a Júdásfa túl nagyra nő, ne félj visszametszeni. Az idősebb növényeket néha meg kell ritkítani és formázni, hogy megőrizzék szépségüket és egészségüket.