Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kínai Lilaakác - Wysteria Sinensis

Kapható választék:
Méret (évszaknak megfelelő 2 éves):
6.500 Ft
Menny.:db

Fedezd fel a Kínai Lilaakác varázslatos világát!

Éld át a kertedben az igazi tavaszi csodát a Wisteria Sinensis, azaz a Kínai lilaakác dísznövény segítségével! Ez a lenyűgöző kúszónövény gyönyörű, lila vagy ibolyaszínű virágzataival varázsolja el kertedet, pergoládat vagy kerítésedet. Az exotikus virágok tökéletes kiegészítői lesznek kerti terednek, miközben a növény könnyen gondozható és ellenálló a változó körülményekkel szemben. Tedd különlegessé kertedet a Kínai lilaakác csodálatos virágzatával!

Leírás

Ismertető: A Wisteria Sinensis, vagy más néven a Kínai Lilaakác, lenyűgöző kúszónövény, melynek bámulatos virágzata és elegáns megjelenése teszi különlegessé a kerteket. Ez a fajta eredetileg Kínából származik, és az évek során világszerte népszerűvé vált a kertészek körében. A Kínai lilaakác szívós és könnyen gondozható növény, amely ideális választás lehet kerti pergolák, kerítések vagy falak díszítésére.

Jellemzők:

  • Virágzat: A Wisteria Sinensis virágzata lenyűgöző látványt nyújt. Tavasszal hosszú, lila vagy ibolyaszínű fürtökben jelennek meg a virágok, melyek gyönyörű kontrasztot alkotnak a friss zöld levelekkel.
  • Levelek: A levelek hosszúkásak és párosával helyezkednek el a hajtásokon. Tavasztól őszig zöld színűek, majd az ősz beköszöntével aranyszínűvé válhatnak.
  • Növekedési forma: A Kínai lilaakác lágyszárú kúszónövény, mely hajtásaival felkapaszkodik a támogatásokra és környező felületekre, így képezve lenyűgöző zöld függőleges struktúrát.
  • Méret: A Kínai lilaakác jelentős méretre képes nőni, akár 10 méter hosszú hajtásokat is kifejleszthet ideális körülmények között.

Paraméterek

Név Wisteria Sinensis (Kínai Lilaakác)
Faj Fabaceae család
Típus Lágyszárú kúszónövény
Virágzat időszaka Tavasz
Virág színe Lila vagy ibolyaszínű
Magasság Akár 10 méter
Igények Napos vagy félig árnyékos elhelyezés, jó vízelvezetésű és tápanyagban gazdag talaj
Különlegesség
A Wisteria Sinensis nemcsak gyönyörű látványt nyújt virágzatával, hanem enyhén illatos virágai révén is varázslatos atmoszférát teremt kertedben vagy udvarodon.

Gondozás

A Wisteria Sinensis könnyen gondozható növény, azonban néhány alapvető gondozási feladatra oda kell figyelni:

  • Öntözés: Rendszeres öntözésre van szüksége, különösen a virágzás és a hajtások növekedési időszakában.
  • Trágyázás: Évente legalább egyszer táplálótrágyával kell kiegészíteni, hogy biztosítsuk a megfelelő tápanyagellátást.
  • Metszés: A rendszeres metszés segít megőrizni a növény alakját és serkenti a virágzást. A legjobb idő erre az őszi és téli nyugalmi időszak.
  • Támogatás: Biztosítani kell számára megfelelő támogatást, hogy megfelelően kialakítsa a növényi struktúrát és virágzatát.