Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kazanlaki Óriás húsos som - Cornus Mas fajták

Kapható választék:
Méret:
14.900 Ft
Menny.:db

A Kazanlaki som egy bolgár nemesítésű változat, amelyet nagyobb és édesebb termése miatt szelektáltak. Kora tavasszal aranyló virágpompával díszít, majd nyár végén hozza megnyúlt, élénkpiros terméseit, amelyek kellemesen savanykásak, de édesebbek, mint a hagyományos som gyümölcsei.

Miért érdemes somot ültetni?

  • Korai virágzása miatt a méhek és beporzók egyik első táplálékforrása
  • C-vitaminban gazdag, ízletes gyümölcs, amely frissen és feldolgozva is hasznosítható
  • Kiváló sövényként, szoliterként vagy gyümölcsöskertben
  • Könnyen tartható, ellenálló és hosszú életű

 

Nem értékelt

Leírás

2. Kazanlaki Óriás húsos som (Cornus mas 'Kazanlaki') – Teljes leírás

A Kazanlaki som egy bolgár nemesítésű változat, amelyet nagyobb és édesebb termése miatt szelektáltak. Kora tavasszal aranyló virágpompával díszít, majd nyár végén hozza megnyúlt, élénkpiros terméseit, amelyek kellemesen savanykásak, de édesebbek, mint a hagyományos som gyümölcsei.

Felhasználhatóság

  • Feldolgozva: kiváló lekvár, szörp, gyümölcslé, gyümölcsbor és pálinka készíthető belőle
  • Frissen: az érettebb gyümölcsök kevésbé fanyarok, így frissen is fogyaszthatók
  • Gyógyhatás: magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik, erősíti az immunrendszert

Gondozás

  • Fényigény: napos vagy félárnyékos helyet igényel
  • Talaj: jó vízáteresztő, közepesen tápanyagdús talaj az ideális
  • Vízigény: közepes, szárazabb időszakokban mérsékelt öntözést igényel
  • Metszés: minimális metszés szükséges, csak az elhalt vagy rossz irányba növő ágakat távolítsuk el

Paraméterek

  • Magasság: 4-5 méter
  • Terméshozam: bőtermő
  • Érési idő: augusztus-szeptember
  • Porzása: részben öntermékeny, de más somfajták közelsége még több termést eredményezhet
  • Fagyállóság: -25°C-ig télálló

Tipp: A som ideális választás, ha szeretnéd kertedben kombinálni a hasznosságot és az esztétikumot. A hagyományos som különleges, fanyar ízvilága főként feldolgozva érvényesül, míg a Kazanlaki változat nagyobb, édesebb termése miatt frissen is fogyasztható. Együtt ültetve még jobb terméshozamot érhetsz el.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Kapcsolódó termékek