Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BÍBORVÖRÖS kétszer virágzó LILIOMFA - MAGNOLIA LILIIFLORA 'NIGRA'

Kapható választék:
Méret (évszaknak megfelelő 3 éves):
11.000 Ft
Menny.:db
A Bíborvörös Liliomfa (Magnolia liliiflora 'Nigra') a kertek díszévé emelkedik. Látványos, sötét vöröses-lila virágai tavasszal nyílnak, létrehozva egy elegáns, liliom alakú kompozíciót. A kompakt cserje 240-360 cm magasra és szélességre nő, ideális választás mintafa vagy csoportos ültetésre a kert napfényes területein.

Leírás

BÍBORVÖRÖS LILIOMFA - MAGNOLIA LILIIFLORA 'NIGRA'

Természetes környezetét szem előtt tartva, a Bíborvörös Liliomfa, vagy más néven Magnolia liliiflora 'Nigra', ideális választás a nedves, termékeny, enyhén savas, és jól lecsapolt vályog talajokhoz. A növény a teljes napsütéstől a világos árnyékig jól tűri, de nem kedveli a szegény talajokat. Védelmet igényel erős szelet és hideg téli hőmérséklettől, és érdemes a kora tavaszi fagyok ellen is óvatosnak lenni. A Magnolia liliiflora 'Nigra' egész évben hálás a rendszeres nedvességért, így a mulcs használata a gyökérzónában ajánlott.

A Bíborvörös Liliomfa egy kompakt, lekerekített cserje, amely 240-360 cm magasra és szélességre nő. Kínában őshonos, és liliom alakú, lila-rózsaszín virágait tavasszal mutatja meg. A virágok kúpszerű gyümölcsök is követhetik. A növény vonzó, elliptikus, sötétzöld levelei egész növekedési időszakban megfigyelhetők, bár a nyár végén gondoskodni kell róluk, hogy ne váljanak ápolatlanná. A 'Nigra' fajta sötét vöröses-lila virágokat hoz létre, halványlila belsővel, nagyobb szirmokkal, mint a fajta. A Magnolia liliiflora 'Nigra' nemcsak szép, de a rovaroktól és betegségektől is meglepően mentes. Azonban érzékeny lehet a késő tavaszi fagyokra és a penészre.

Ez a Magnolia-fajta remek választás mintafa vagy akcentusként, kiváló kompakt dísznövényként a napfényes tájakon. Ideális példányként vagy csoportosan ültetve, informális sövényként vagy szűrőként is megállja a helyét. A Magnolia liliiflora 'Nigra' egyedi megjelenésével és gondozásmentességével emeli a kert szépségét.

Paraméterek

Növénycsoport Díszcserjék
Latin családnév Magnoliaceae
Latin növénynév Magnólia
Latin konkrét név liliiflora
Holland családnév Tulipánfa család
Holland növénynév Hódfa, Hamis tulipánfa
Virág színe Rózsaszín
Levél színe Zöld
Virágzási időszak Áprilistól májusig
Télzöld Nem
Minimális növénymagasság 300 cm
Maximális növénymagasság 400 cm
Hely/Fény követelmény Nap
Minimális ültetési távolság 0 db/m²
Maximális ültetési távolság 0 db/m²
Metszés és karbantartás A Magnolia liliiflora 'Nigra' nem igényel különösebb gondozást.
Kultúra Nigra
Alkalmazási javaslat -
Télálló Igen