Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

AnanászGuava - Acca sellowiana

8.500 Ft
Menny.:db

Fedezd fel az AnanászGuava varázslatát - a hűvös éghajlatok gyöngyszemét, amely a trópusi ízek és az egzotikus szépség tökéletes kombinációját kínálja! Az Acca sellowiana, vagy más néven Feijoa, lassan növekvő, örökzöld cserje, amely a kertedben nemcsak látványos dísze lesz, de ínycsiklandó gyümölcseivel is elbűvöl majd. Fedezd fel a Feijoa titkait, és rendelj egy növényt még ma!

Leírás

A Feijoa, vagy más néven AnanászGuava, egy lenyűgöző örökzöld cserje, amely szépségével és kulináris élvezeteivel hódít meg mindenkit. A lassú növekedésű növény magassága elérheti a 3 métert is, és csodálatosan terjedő ágakkal rendelkezik, amelyek virágzási időszakban élénk piros és fehér virágokkal borulnak be.

Lombozat:

A Feijoa levelei vastagok, bőrszerűek, és érdekesen ellentétes elrendezésűek. Felülről sima, lágyzöld, míg az alsó részük ezüstös, és enyhe szellőben szépen villognak. A cserje örökzöld jellege a kert egész évben tartós zöld dísze lesz.

Virágok és Termések:

A virágok kétivarúak, élénkvörös porzókkal és nagy sárga virágporszemekkel, amelyek késő tavasztól nyárig pompáznak. A gyümölcsök kerekdedtől hosszúkás körteig terjednek, viaszos bőrük pedig kék-zöldtől akár pirosig vagy narancssárgáig változhat. A gyümölcsök illatosak, és az ananász és a guava, vagy az ananász és az eper ízét kínálják egy szubtrópusi élménnyel.

Alkalmazkodás és Gondozás:

A Feijoa kiválóan alkalmazkodik a hűvös telet és a mérsékelt nyarat kedvelő éghajlati körülményekhez. A hőmérsékleti igényei 80-90 °F között vannak, és a virágtermése azon területeken gyengébb, ahol kevesebb mint 50 óra hűtés áll rendelkezésre. A gyümölcs íze hűvös helyeken érvényesül a legjobban, és a növények, bár szívósak, érzékenyek lehetnek a hirtelen őszi és késő tavaszi fagyokra. A keresztbeporzás érdekében több cserjét érdemes együtt ültetni.

Kultúra és Betakarítás:

A feijoa ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben, ami könnyű gondozást biztosít a kertészeknek. A betakarítás egyszerű, és a gyümölcsöket érett állapotban, vagy akár szobahőmérsékleten is szedheted. A friss gyümölcs ideális desszertekhez és salátákhoz, de akár pitékbe vagy pudingokba is felhasználhatod.

Szaporítás és További Tipp:

A Feijoa könnyen szaporítható magról, bár a palánták nem mindig lesznek típushűek. A vegetatív szaporítás, mint például a dugványozás, segíthet a fajta megtartásában. Az öntözés, a talaj pH-ja, és a műtrágyázás is fontos tényezők a növény egészséges fejlődésében.

Rendeld meg most a Feijoa növényt, és hozd el a trópusi hangulatot a saját kertedbe! Élvezd a friss, ínycsiklandó gyümölcsöt és a látványos virágokat!

Paraméterek

Virág színe Piros
Elhelyezkedés Nap, részleges nap (=részárnyék)
Család Myrtle család
Levél színe Zöld - Ezüstszürke
Virágzás ideje április május, ehető virág
Télzöld Igen
Növény magassága 250-400 cm
Talajtípus jó vízelvezetésű, humuszban gazdag talaj
Alkalmazási javaslatok sövény, vagy egyedülálló bokor vagy fa
Szinonima Feijoa sellowiana
Télállóság mérsékelt (-12,2 °C), USDA 8. zóna
Eredet Brazília és Argentína
Növekedési szokás közepes gyorsaság, emelkedő
Gyümölcs megnyúlt, ehető

Gondozás

Beltéri kaspós tartás esetén kicsit formázzuk meg a növényt.